Lugnet logotyp
Lugnet logotyp
Bild över nya badhuset som speglar sig i en bassäng

Slutrapporten för badhusprojektet är klar

Produktionskostnaden för entreprenaden vid uppförandet av Lugnets badhus, inklusive relaxen, slutar på 423 244 500 kronor, vilket är ett underskridande av riktpriset med cirka 9 000 000 kronor. Det visar den slutrapport för projektet som nu har släppts.

- Vi är mycket nöjda med resultatet av badhusprojektet på Lugnet. Att sluta 9 miljoner kronor under riktpriset visar på effektivitet och god projektledning. Det är också glädjande att se att projektet har sysselsatt många lokala företag och individer, säger Maria Andersson, vd på Lugnet i Falun AB.

Det var 2017 som Falu kommun fattade ett inriktningsbeslut att påbörja projektet med ett nytt badhus på Lugnet. Lugnet i Falun AB (Lufab) beslutade att genomföra projektet i samverkan och NCC Sverige AB kom att utses till entreprenör. Det första spadtaget togs den 4 mars 2020 och i november 2022 var själva badhusdelen klar.

Nu har slutrapporten för badhusprojektet släppts.

Många lokala företag sysselsattes

Den visar bland annat att projektet kom att sysselsätta många företag och många personer. 256 företag, varav 57 lokala företag från Dalarna. Totalt checkade 1 121 personer in på bygget.

Under genomförandet av projektet inträffade saker i omvärlden som innebar störningar och förändringar i produktionen. Tack vare en god samverkan av alla inblandade aktörer lyckades ändå den överenskomna sluttiden för badhuset klaras.

Under produktionstiden tillkom också arbeten som inte fanns med i grundbeställningen. Dit hörde bland annat iordningsställande av kontor och den utökade volymen för den nya relaxen. En nödvändig omdragning av Lugnetvägen kom också.

Det nya badhuset är byggt med en stomme som i huvudsak består av betong med mindre inslag av stål. Badhuset omfattar drygt 8 500 kvadratmeter i totalt fyra plan.

Här kan ni läsa hela slutrapporten Pdf, 604.4 kB, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterades