Lugnet logotyp
Lugnet logotyp

Verksamheter i området

Lugnet är på många sätt en unik plats. Här finns en mängd olika verksamheter.

Kring en imponerande kärna av sport-, motions- och rekreationsanläggningar finns idag också bland annat gymnasie- och högskoleutbildningar med idrottsinriktningar, forsknings- och testcenter, evenemangs- och eventarrangörer, hotell och camping.

Verksamheter

Gym för alla. Styrketräning, gruppträning och konditionsträning.

Läs mer om Actic. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Dala Sports Academy har varit med och utvecklat ny kunskap genom forskning och utveckling samt spridit kunskap genom utbildning och har blivit en stark kraft i samhället. Dala Sports Academy, företag och organisationer, vill ligga steget före och förutse kommande behov och krav i samhällsutvecklingen.

Läs mer om Dala Sports Academy. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Falu Tennisklubb hittar du på Falu Tennis- och idrottscenter där du även kan boka tennisbanor.

Läs mer om Falu Tennisklubb. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vår camping på Lugnet erbjuder campingtomter för husvagn, husbil och tält omgiven av lummig grönska. Det finns också stugor att hyra. Campingen är öppen året runt.

Läs mer om First Camp Lugnet. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sedan Högskolan Dalarna bildades 1977 har den växt snabbt och idag går det att välja mellan ca 70 program och ca 1 100 kurser, utbildningar som är anpassade till arbetsmarknaden.

Cirka 5 000 studenter läser på Campus Falun eller Campus Borlänge och cirka 9 500 studenter läser via nätet. Utbildningarna sker i nära samverkan med omvärlden och forskningen.

Läs mer om Högskolan Dalarna. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Välsorterad innebandybutik och övrig sportutrustning.

Läs mer om Klubbhuset. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lugnet i Falun AB (LUFAB) är ett kommunägt aktiebolag med uppdrag att äga och förvalta fastigheter på Lugnet samt att arbeta med långsiktig utveckling av hela Lugnetområdet.

Ett komplett träningscenter med specialiserade fysioterapeuter, idrottsläkare, massageterapeut och personlig tränare.

Läs mer om Lugnets Fysiocenter. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Verksamheten består av sjukgymnast, naprapat och massageterapeut.

Läs mer om Lugnets Idrottsklinik. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skidmuseumet är stängt tillsvidare.

Lugnets Skidmuseum hittar du högst upp i stora hopptornet. En unik presentation av Faluns och Sveriges historia i skid-VM.

Lugnets sportbyte har sin lokal bredvid campingreceptionen. Här kan du lämna in den sportutrustning som inte längre används och/eller köpa det du behöver. Bra för din plånbok och bra för miljön!

Välkommen att lämna in din begagnade sportutrustning till försäljning.

Främst barn- och ungdomsutrustning, helt och rent.

 

Från evenemangstråkets start vid Scandic och Högskolan ända upp till Skyttepaviljongen bjuds det flera möjligheter till mat och fika.

Läs mer om caféer och restauranger på Lugnet.

Hotell Scandic Lugnet ligger 10 minuters promenad från Faluns centrum och nära E16. Från hotell Scandic Lugnet promenerar du snabbt in till Faluns restauranger och butiker. Du har gångavstånd till idrott och natur med Lugnets stora sport- och fritidsanläggning in på knuten.

Läs mer om Scandic Lugnet. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Svenska Skidförbundet (SSF) bildades 11 december 1908 i Sundsvall och har sitt huvudkontor i Falun och ytterligare ett kontor i Åre.SSF är medlem i Riksidrottsförbundet (RF) Svenska Idrottsrörelsens Studieförbund (SISU) och Internationella Skidförbundet (FIS).

Läs mer om Svenska Skidförbundet. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Föreningen Svenska Skidspelen (FSS) är en ideell förening med hemort i Falu och Borlänge kommun.Föreningen bildades 10 februari 1977. Stadgarna senast fastställda/ändrade av årsmöte 2 november 2009.

FSS består idag av 12 skidklubbar. De har som ändamål att arrangera Svenska Skidspelen och andra större skidevenemang samt stödja och utveckla skididrotten i distriktet. 1995 bildades Svenska Skidspelen AB, som ägs till 100 procent av FSS.

Läs mer om Svenska Skidspelen. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sweden Mountainbike bedriver både egen verksamhet och samarbetar i olika uppdrag och projekt med målsättningen att utveckla svensk mountainbikesport på alla nivåer och på olika sätt.Arrangerar årligen långloppscupen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer om Långloppscupen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer om Sweden Mountainbike. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tynell Activity är en del av Lugnets Vasaloppscenter och vänder sig till privatpersoner och grupper som företag när det gäller områdena friskvård, idrott och hälsa. Tynell Activity arbetar framförallt mot längdskidåkningens alla områden där vallaservice, träningsrådgivning och material är ett av våra stora kompetensområden.

Läs mer om Tynell Activity. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterades

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan så tar vi tacksamt emot dem. På det sättet kan vi arbeta för att göra innehållet på sidan ännu bättre.

Beskriv vad som felaktigt eller saknades

Ange din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling. Du kan läsa mer om det på sidan offentlighetsprincipen.