Lugnet logotyp
Lugnet logotyp

Om Lugnet

Lugnet är en av norra Europas mest kompletta idrottsanläggningar och ligger i östra delen av Falun. Namnet kommer från gården Lugnet gård, som låg placerad någonstans där ishallen och utebadet ligger i dag.

I början på 1970-talet startade bygget av Lugnets idrottsanläggningar och området har stadigt utvecklats sedan dess. På Lugnet har skid-VM avgjorts vid fyra tillfällen: 1954, 1974, 1993 och 2015. 2027 är det dags igen!

En komplett anläggning

På Lugnet finns nationalarenan för längdskidor och backhoppning, isstadion (ishall och konstfrusen bandyplan), badhus, den stora sporthallen (fyra planer 20x40 meter), friidrottsstadion, asfaltbana, mountainbikearena, utomhusbad, gymnastikhall, tennishall, kampsporthall, innebandyhall och friidrottshall. I nuläget kan 60 av riksidrottsförbundets 70 specialförbund bedriva sin verksamhet inom området. Falu kommun äger de flesta av anläggningarna, men några drivs också i privat regi.

På Lugnetområdet finns också bergbana, idrottslabb, Lugnetkyrkan, Högskolan Dalarna, Lugnetgymnasiet, Scandic hotell, camping och olika outdoorverksamheter.

Naturskön miljö

Missa inte heller Lugnets naturreservat som är ett naturskönt område. I reservatet finns vandringsleder, cykelleder och motionsspår. Det finns även leder för ridning och skoteråkning, och du hittar också grillplatser, slagbodar, värmestugor och andra rastställen.

Lugnet är en oerhört komplett anläggning där det är nära till allt.

Välkommen!

Sidan uppdaterades

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan så tar vi tacksamt emot dem. På det sättet kan vi arbeta för att göra innehållet på sidan ännu bättre.

Beskriv vad som felaktigt eller saknades

Ange din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling. Du kan läsa mer om det på sidan offentlighetsprincipen.