Lugnet logotyp
Lugnet logotyp
Exempelbild

Hockeyfest i Falun: Damkronornas 5-Nationsturnering i December!

I december kommer Falun att vibrera av hockeyenergi när de fem främsta europeiska damlandslagen samlas för en intensiv 5-nationsturnering. Sverige, Finland, Tjeckien, Tyskland och Schweiz, alla från den högsta VM-divisionen, kommer att mäta sina krafter mot varandra i Falun mellan den 13:e och 17:e december.

Martin Ogemar, ordförande för Falu IF, delar sin entusiasm.

- Vi är som klubb och förening mycket glada över möjligheten att arrangera 5-nationsturneringen tillsammans med Svenska Ishockeyförbundet och Falu kommun. Det är fantastiskt roligt att kunna erbjuda publiken damhockey på absolut högsta nivå, där fem av världens nio bästa nationer kommer att delta.

Falu IF och Falun Kommun agerar som medarrangörer tillsammans med Svenska Ishockeyförbundet. Tomas Jons, Fritidschef i Falun kommun, uttrycker kommunens positiva syn på arrangemanget:

- Falu kommun vill att våra anläggningar används för både daglig föreningsverksamhet och för evenemang som attraherar besökare och berikar falubornas vardag. Vi är därför glada över att välkomna hockeyspelare från fem länder till Falun och erbjuda underhållande hockeymatcher.

Förbundskapten Ulf Lundberg ser fram emot en stark turnering på hemmaplan och säger.

- Vi är ute på en jättespännande resa och har tagit kliv för varje år. Jag hoppas att många passar på att komma till matcherna eller titta på oss i SVT och upptäcker att kvaliteten är över förväntan. Det är jättepositivt att vi har lyckats få till en 5-nationsturnering med ett så starkt startfält på hemmaplan.

Turneringen kommer att sändas på SVT, och här är spelschemat:

Spelschema:

Onsdag 13 december
15.30 Schweiz-Tjeckien Lugnets Ishall

19.00 Sverige-Tyskland Lugnets Ishall

Torsdag 14 december

15.30 Tyskland-Finland Lugnets Ishall

19.00 Schweiz-Sverige Lugnets Ishall

Fredag 15 december

15.30 Tyskland-Schweiz Lugnets Ishall

19.00 Tjeckien-Finland Lugnets Ishall

Lördag 16 december

13.30 Tjeckien-Tyskland Lugnets Ishall

17.00 Sverige-Finland Lugnets Ishall

Söndag 17 december

12.00 Finland-Schweiz Lugnets Ishall

15.30 Sverige-Tjeckien Lugnets Ishall

Vi ser fram emot att se högklassig damhockey på Lugnet !

Sidan uppdaterades