Lugnet logotyp
Lugnet logotyp

Friidrottsarenan

Arenan är framförallt hemvisten för Falu IK friidrott och här tränar barn och ungdomar sida vid sida med svenska friidrottsstjärnor.

Friidrottsarenan byggdes i början på 1990-talet och har renoverats i omgångar. Det var här som Sanna och Jenny Kallur tränade från de var små till att de blev världsstjärnor med mästerskapsmedaljer och världsrekord på meritlistan.

På friidrottsarenan har flera SM-tävlingar avgjorts under årens lopp, Vårruset för tjejer och givetvis massor av ungdomstävlingar.

Mer än bara friidrott

Friidrottsarenan är anpassad både för tävling och träning och kan även användas för fotboll eller amerikansk fotboll. I anslutning till friidrottsplatsen finns även en större kastplan med grus som också används till olika bollsporter. Läktaren har plats för 600 sittande personer.

Löpning för allmänheten

De tider som inte används för träning av föreningar erbjuds till fri löpning för allmänheten. Det är främst vardagar som är tillgängliga, vi uppdaterar kalendern löpande med tider.

Lediga tider för allmänhetens löpning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterades

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan så tar vi tacksamt emot dem. På det sättet kan vi arbeta för att göra innehållet på sidan ännu bättre.

Beskriv vad som felaktigt eller saknades

Ange din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling. Du kan läsa mer om det på sidan offentlighetsprincipen.