Lugnet logotyp
Lugnet logotyp

Inför besöket

exempelbild

Här hittar du information inför ditt besök på relaxen i Lugnets badhus. Tänk på att badhuset är kontantfritt. Du betalar med kort eller swish.

Entré till relaxen

Du hittar entrén till relaxen i den norra delen av Lugnets huvudbyggnad. Relaxen ligger i badhuset och har samma ingång. Badkassan ligger en trappa upp och delas av både relax och bad. Du kan åka hiss upp eller ta trappan.

Du som gäst kan komma vilken tid du vill under öppettiden.

Vill du även ha tillgång till badhuset i samband med ditt relaxbesök behöver du köpa till detta i badkassan allternativt använda ditt flergångerskort.

Eftersom relaxen och badhuset använder sig av samma omklädningsrum, kan du byta om efter blocktidens slut, eller passa på att ta en simtur.

Armband vid entrén

När du löser entré till relaxen och badhuset kommer du att få ett armband. Ditt armband använder du vid in- och utpassering på relaxen. Du använder det också för att låsa ditt skåp, där du förvarar dina saker. Är du vuxen kan du välja att ha debitering på ditt armband och handla i Gruvboa café på det sättet. När du efter avslutat besök går ut, läses ditt armband av och du betalar det du har handlat. Enkelt och smidigt.

Inför besöket – läs gärna vår vett och etikett

Inför besöket rekommenderar vi att du läser vår vett och etikett. Tillsammans hjälps vi åt att göra besöket på relaxen så trevligt som möjligt.

Relaxens vett och ettikett

Åldersgränser i relaxen

Alla som besöker relaxen tisdag till lördag ska vara minst 18 år fyllda. När du visar din legitimation blir det lätt för oss som personal att avgöra din ålder. På söndagar är det familjedagar på relaxen. Då är barn från 8 år välkomna till relaxen tillsammans med en vuxen.

Omklädningsrum

I det nya badhuset finns flera olika omklädningsrum. Alla omklädningsrum i anläggningen är tillgängliga med rullstol och anpassade för funktionsvariation. Alla omklädningsrum har tillgång till RWC. Relaxens gäster använder samma omklädningsrum som övriga gäster i badhuset med undantag för gruppbokningar. Vid gruppbokningar kan gruppen byta om i relaxens omklädningsrum.

Vi har både manlig och kvinnlig personal som sköter städning och renhållning och vill informera om att det kan förekomma manlig personal i damernas omklädningsrum och kvinnlig personal i herrarnas omklädningsrum.

Omklädning Dam/Mix/Herr

Här finns könsseparerade delar, med flexibel mixad skåpsdel, som kan användas av föräldrar med barn av båda könen. Omklädning sker i omklädningshytter. Dörrlåsning sker genom att en regel på var sida fälls ner och blockerar inåtgående hyttdörrar. Du klär av dig naken, täcker dig med handduk, och tar sedan med dig dina tillhörigheter till omklädningsskåp. Utrymmet med omklädningsskåp är flexibelt indelat i sektioner och avgränsas av draperier.

Här hittar du mer information om Omklädningsrum Dam/Mix/Herr

Omklädning Grupp Dam/Herr

Gruppomklädningsrummen används främst av skolklasser som besöker badhuset för simundervisning. För att komma in i omklädningsrummet håller du armbandet mot kortläsaren på väggen.

Här hittar du mer information om Omklädningsrum Grupp

Omklädning Flex

Det här är en separat och könsneutral omklädning som är specialanpassad för funktionsvariation, samt även lämplig för personer med speciella behov som vill klä om enskilt eller i mindre grupp. Det kan vara personer som inte känner sig bekväma med att klä om i omklädningsrum riktade till ett specifikt kön, familj som önskar klä om tillsammans, eller personer med ledsagare av annat kön än sitt eget.

För att komma in i detta omklädningsrum behöver du tala om i badkassan att du vill använda omklädning Flex. Sedan håller du armbandet mot kortläsaren på väggen för att låsa upp dörren.

Här hittar du mer information om Omklädningsrum Flex

Särskilt omklädningsbås för förbokade grupper

På relaxen finns det möjlighet för grupper att byta om. Det finns två bås som sällskapet delar på samt flertalet skåp att förvara sina saker i.

Mat i Gruvboa café

Gruvboa café erbjuder ett hälsotema med bland annat fräscha sallader, räkmacka och enklare fika. Eftersom relaxen är kontantfri betalar du även här med kort eller swish. Maten ska ätas i den del av relaxen som kallas Gruvboa café.

Observera att det inte är tillåtet att ta med egen mat eller dryck in på relaxen.

Om du är allergisk mot något, prata gärna med personalen så hjälper de dig med vad du kan och inte kan äta hos oss.

Mer information om Gruvboa café

Ledsagare

Två ledsagare får följa med in i anläggningen gratis. För att få gå in gratis måste alla ledsagare, inklusive föräldrar, visa upp ett intyg i kassan på att de är ledsagare. Åldersgräns för att vara ledsagare är 18 år.

Kvarglömda saker

Kvarglömda kläder läggs i behållaren för kvarglömt. Upphittade värdesaker förvaras i badkassan. Kvarglömda saker sparas i minst två veckor.

Kontakt

Har du fler frågor eller vill komma i kontakt med oss? Mejla relaxen@lugnet.se

Sidan uppdaterades

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan så tar vi tacksamt emot dem. På det sättet kan vi arbeta för att göra innehållet på sidan ännu bättre.

Beskriv vad som felaktigt eller saknades

Ange din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling. Du kan läsa mer om det på sidan offentlighetsprincipen.