Lugnet logotyp
Lugnet logotyp

Längdåkning

Tävlingsspår som håller internationell tävlingsklass och motionsspår i olika längder.

Öppettider

Längdåkning
Öppettider kommer

Längdskidor - med tidig snöpremiär

På Lugnet finns stenhårda tävlingsspår som håller internationell tävlingsklass, men även motionären hittar fantastiska skidspår i den närliggande terrängen.

Sedan ett par år tillbaka lagras snö för att säkra en tidig snöpremiär. I början av november brukar det kunna erbjudas en snöslinga som är drygt en kilometer lång.

En tidig snöpremiär ger viktiga intäkter, men också viktiga träningsmöjligheter för både elit, ungdomsföreningar och motionärer.

Det finns även tillgång till toaletter direkt ute på skidstadion. Dessa finns inne i "hästskon". Toaletterna håller öppet klockan 6.00-22.00, för att komma till tolatterna används ingången som är riktad mot skidstadion.

Tillgång till Omklädningsrum finns inne i sporthallen, "gamla" delen vid stora sporthallen A-D. Omkldäningsrum 9 och 10. Det finns även möjlighet att duscha vid pistmaskinsgaraget. Du kommer in till duschen med hjälp av din biljett som du skannar av.

Elljusspåret prepareras med konstsnö och håller normalt toppskick från början av december till slutet av mars. Samtliga spår på Lugnet prepareras för både fri och klassisk stil. Vi rekommenderar att du startar vid hästskon då det är där det finns information och biljettautomat.

Tack vare intäkterna från spåravgifter kan vi fortsätta erbjuda skidspår i världsklass även de år som det är lite snö.

Boka biljetter idag!